Terugblik event BrandMR Zakelijk: 'hoe houd je je bedrijf gezond?'
Anne van Glabbeek
Anne van Glabbeek
Manager zakelijk - Advocaat
Functiereeks-Persoonlijk

Na een geslaagd BrandMR event vorig jaar, waren we donderdag 10 oktober terug in het Philips Stadion van PSV met een diverse groep ondernemers om kennis en ervaringen te delen. Het thema: ‘hoe houd je je bedrijf gezond?’.

Na een inspirerende inleiding van onze Marketing directeur Peter Hoitinga, mocht ik de deelnemers alles vertellen over onze toegankelijke rechtshulp voor ondernemers. Elk bedrijf heeft een juridisch raamwerk nodig om ervoor te zorgen dat zaken vooraf goed geregeld zijn, waardoor je achteraf niet in de problemen komt. Ik besprak voorbeelden in het thema 'eten', onder andere over een krokettencontract en het schil-geschil. Mijn advies was helder: voorkomen is beter dan genezen. In een vroeg stadium juridisch advies inwinnen scheelt je gedoe, tijd én geld.

Zorgplicht

Manager Zakelijk en advocaat Robin van Beem nam de deelnemers vervolgens mee in de wondere wereld van de werkgeversaansprakelijkheid. Werkgevers hebben veel verplichtingen richting hun werknemers. Zo hebben zij een zorgplicht om arbeidsongevallen te voorkomen. Maar ook kan op werkgevers op grond van goed werkgeverschap de plicht rusten om een verzekering voor hun werknemers te sluiten. En als de deelnemers dachten dat wij het in Nederland allemaal goed geregeld hebben qua bedrijfsveiligheid, dan kwamen ze na de spraakmakende voorbeelden van een koude kermis thuis.

Regres

Voor veel ondernemers onbekend, maar zó de moeite waard: regres nemen als een werknemer ziek is door toedoen van een derde. Onze regresexpert Nancy Zimmerman vertelde er (bijna) alles over. Deelnemers leerden dat een regresdossier bij BrandMR gemiddeld € 13.500 oplevert en regres nemen al loont na twee weken ziekte.

Ten slotte, quiz-time! Om iedereen nog even te prikkelen voordat de kennistafels startten, stelde sociaal verzekeringsrecht ‘goeroe’ en quizmaster Natascha Schenk de deelnemers allerlei vragen over verzuim. Wist je bijvoorbeeld dat het UWV officieel in twee weken een deskundigenoordeel af moet geven? In de praktijk halen ze de twee maanden vaak zelfs niet. De winnaar van de quiz ging natuurlijk niet met lege handen naar huis.

Netwerken

Aan verschillende kennistafels gingen de deelnemers vervolgens dieper in op de onderwerpen en brachten ze eigen ervaringen in. Zo spraken we aan mijn tafel over de ontwikkelingen rondom de inzet van zzp’ers, te laat betalende klanten en het gebruik en regelgeving rondom AI. Voor mij ook altijd waardevol om te horen wat er speelt bij verschillende ondernemers en in diverse sectoren, waarvoor dank!

We sloten uiteraard af met een borrel. Een geslaagde middag!

Volgend event

Wil jij ook (kosteloos) deelnemen aan één van onze events? Op donderdag 28 november 2024 staat alweer de volgende gepland, ditmaal bij Lumen Hotel in Zwolle! Maak kennis met BrandMR en wordt geïnspireerd door onze juristen en advocaten.

Persoon die de online check doet

Nieuwsbrief

Meer informatie over hoe je je kunt inschrijven voor het volgende event vind je in onze nieuwsbrief. Schrijf je daarvoor in via onderstaande button.

Inschrijven nieuwsbrief

Lees ook

Zzp (square)

Zelf zzp'er of werk je met zzp'ers? Zet dit op je to-do lijst!

BrandMR | zzp'ers | Belastingdienst | Controle
Anne van Glabbeek
Modernisering concurrentiebeding (square)

Modernisering concurrentiebeding: wat werkgevers moeten weten

BrandMR | Concurrentiebeding | wetsvoorstel
Anne van Glabbeek
Anne van Glabbeek
Anne van Glabbeek
Manager zakelijk - Advocaat
Bekijk al mijn berichten

Actueel

Turboliquidatie (square)

Turboliquidatie vs. faillissement

BrandMR | Faillissement | Turboliquidatie | ontbinding
Jeroen Bakker
104 weken ziek UWV (square)

Hoe stelt het UWV vast dat je 104 weken ziek bent geweest?

Werk en inkomen | UWV | Bedrijfsarts | WIA-uitkering
Natascha Schenk
Zakelijke incasso (square)

Een zakelijke incasso: wat is het en wanneer kan ik het gebruiken?

BrandMR | incasso | zakelijk
Patrick Jongeling

Doe de check 088 018 84 05